<<<

Historikk og informasjon om «Solrosen»

Solrosen Steinerbarnehage flyttet våren 2017, inn i nye vakre arkitekttegnede lokaler i Oscarsgate 84. Barna kaller den nye barnehagen sin for et Regnbueslott! Det navnet har den fått av barna, for mot Oscarsgate åpenbarer det seg en stor glassfasade med glassmosaikk i vakre farger som slipper inn masse lys. De vakre lokalene har også overlys som kommer inn i lokalene der barna sitter og spiser. Solrosens vegger er malt i behagelige pastellfarger. Vi har både en grovgarderobe og en fingarderobe, og et vakkert integrert kjøkken. Barnehagen er lyssatt med en «stjernehimmel» over der barna har ringlek hver dag!

Barnehagen har én avdeling som rommer 18 - 20 barn fra to til fem år. Indiana AL. Maarud har vært styrer og eier av Solrosen barnehage i 36 år. Tidligere holdt Solrosen Steinerbarnehage til i murvillaen ovenfor nåværende tilholdssted. Fra 01.01.2018, vil Hege R. Næsheim overta som leder og eier av barnehagen. Hun har arbeidet i Solrosen barnehage i 17 år, og vil bære kulturarven videre med sine dyktige kollegaer. Indiana vil fortsatt arbeide i Solrosen flere år fremover. Vi er tre pedagoger som arbeider i barnehagen, og alle har lang erfaring innenfor Steinerpedagogikk! Dette skaper et trygt, kreativt og faglig godt miljø for barna.

Solrosen barnehage leier en stor lekeplass av kommunen omgitt av store vakre løvtrær. Vi har sørget for at sikkerheten er på plass, og har begynt å beplante og berike utemiljøet for barn og voksne. Vi er glade i å være ute i all slags vær, og hos oss er mottoet; »Det finns ikke dårlig vær, bare dårlig klær!«

Åpningstidene i Solrosen barnehage er fra 07.45 - 16.00, og kjernetiden er fra 10 - 14. Barnehagen følger stort sett skolens ferier, men har redusert sommerferien med to uker.

Ta gjerne kontakt, og kom på besøk i vår nye barnehage som vi er veldig stolt av! Vil du søke barnehageplass sender du/ dere en personlig utformet søknad til barnehagen og via bydelen. Søknadsskjema finner du på Oslo kommunes nettsider, bydel Frogner. Fristen for hovedopptaket er 1.mars. Det er fint om dere kan ta kontakt før hovedopptaket og komme på besøk, så får vi et personlig møte og dere kan hilse på oss og barnehagen.

Solrosen barnehage

<<<